Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat august 2024

Skolebestyrelsesmøde den 20. august 2024 kl. 17:00– 20:00

Deltagere:                                                                                                                                          

Forældrerepræsentanter: Marie-Claire Schat Mørdrup, Rikke Alice Bille, Mikkel Ulfeldt Hede, Søren Melcher, Michael Schrøder, Lisbeth Juhl Sibbesen og Vibeke Rasmussen

Personalerepræsentanter: Thomas Jensen, Christina Flintholm

Skoleledelse: Martin Hodel, Henriette Gry Lassen, Martin Gorm Pedersen og Lisbeth Jensen

Afbud: Mikkel Ulfeldt Hede   

 

1. Godkendelse af dagsorden
Det sidste møde inden sommerferien blev aflyst og erstattet af et statusskriv. ”Referatet” er derfor godkendt i den form, det havde. 

2. Besigtigelse af mellemtrinsgangen
Gangen har nu fået nye møbler ud fra et ønske om at skabe flere og bedre læringsmiljøer og tilbagetrækningsmuligheder, når nu klasseværelserne er så små. 

3. Velkommen til de to nye – præsentation samt forventninger til bestyrelsesarbejdet, hvad brænder du for i bestyrelsesarbejdet

4. Hvilken rolle har en skolebestyrelse, hvilke beføjelser har man, hvad kan man snakke om/ikke snakke om, hvor ligger beslutningskompetencen osv.
Skolebestyrelsen har det overordnede strategiske ansvar, og skoleledelsen sidder med ansvaret for driften. Vigtigt at skelne mellem rollerne. Opgaven er overordnet at føre tilsyn med skolen herunder dens økonomi, timetal, skemaer mv.
Opgaven er også at udarbejde principper, herunder at sikre, at principperne lever i praksis og er aktuelle. 
Ved konkrete sager hvor bestyrelsesmedlemmer bliver kontaktet omkring specifikke børn fx, er det bestyrelsesmedlemmernes rolle at tage kontakt til ledelsen for at sikre, at der er hånd i hanke med den konkrete situation. 
Skolebestyrelsen skal orienteres om, hvad der rører sig, men skal ikke sagsbehandle. Konkrete sager kan give anledning til at se på nogle overordnede retningslinjer, som bør justeres.
Skolebestyrelsesmøderne er et fortroligt rum, -hvorfor der også fra tid til anden er punkter ”under stregen”, som kan være personfølsomme og ikke tages til referat. 


5. Fokusområder for bestyrelsen i det kommende skoleår. 
(Kigge på årshjul og fordeling af indsatser, dialogmøder med politikerne, møder med kontaktforældrene, elevernes talerstol, deltagelse i arbejdsgrupper)

Marie Claire: Bestyrelsen arbejder med et årshjul med specifikke temaer, som løbende drøftes på bestyrelsesmøder. Bestyrelsen ønsker at invitere gæster til at kunne give indblik i de temaer, der er på dagsorden. Temaer: STEM, Seksualundervisning, Køn og identitet, trivsel. 
Vibeke: et ønske om et tema, vedr. kost, motion og sundhed. 
Rikke: ønsker at undersøge om en frokostordning a la ”Madvognen, kunne igangsættes her på skolen. 
Marie Claire: Derudover deltager bestyrelsen på 2 Dialogmøder med deltagelse af alle skolebestyrelser, forvaltning og undervisningsudvalget. 
I foråret afholdes ”Elevernes talerstol” med deltagelse af bestyrelser, forvaltning og politikere, hvor eleverne præsenterer taler om aktuelle emner, der optager dem. Dato endnu ikke fastlagt. 
MH sender oversigt ud over mødekalenderen. 
Imellem møderne kan der forekomme arbejdsmøder i mindre grupper, fx i forbindelse med udarbejdelse af høringssvar og skolebestyrelsens årsberetning. 
Afbud til møderne skal sendes til MH og Marie Claire. 
Der afholdes også to morgenmøder med kontaktforældrene med bestyrelses- og ledelsesdeltagelse for at sikre en bred dialog med forældre på skolen og for at styrke kontaktforælderollen. Datoer er ikke fastlagt og sendes ud, når kontaktforældrene er blevet valgt på de kommende forældremøder. 
Endelig afholdes et stort møde, hvor alle forældre inviteres og med besøg fra en oplægsholder. 

6. Status på skoleårets start og sidste skoleårs afslutning
Martin: en fælles følelse af at vi er kommet godt fra start fra medarbejdere i huset. Netop offentliggjorte trivselsundersøgelser viser, at trivslen er i top på LC og underbygger personalets oplevelse af at være i et godt flow. Vi oplever et positivt narrativ, som også gør, at vi har stor tilsøgning. Vi har store klasser, og dermed må vi også afvise ansøgere. 
Skoleårets afslutning forløb godt. Karamelkast foregik på den ”gamle” måde, hvor eleverne selv medbragte karameller og det forløb heldigvis godt. 
Vi har sagt farvel til en del lærere grundet afskaffelse af læsekompetencecenteret og flytning af videnscenteret. Vi har ansat tre nye lærere, -den seneste blev valgt ud af 56 ansøgere. 
I SFOen har der ikke været nogen udskiftning i indeværende år. 
I dette skoleår har vi ikke længere pædagoger fra klubben i udskolingen, og timerne er nu omlagt til lærerlæste holdtimer, -dette har været nødvendigt for at sikre holdtimeantallet. 
Vi har fortsat et lavt sygefravær og en relativ ung personalegruppe, hvilket har betydning for lønudgifterne og økonomien som helhed. 
Mobilfri skole har været relativ problemfri. I SFOen er det Smartwatches, der fylder mest, hvilket også bliver adresseret på de kommende forældremøder. Mobilfri klub har heller ikke været det store problem. Nogle klubmedlemmer skal mindes om, at de ikke må have mobiltelefonerne fremme. På klubben bliver mobiltelefonerne ikke låst væk, -de skal blive i lommerne. 
Generelt drøftelse om indfasningen af det digitale princip, herunder opmærksomhedspunkter og faldgruber. Opfordring om ikke blot at fokusere på forbud men på at klæde eleverne på til at blive dygtige mediebrugere.
Forslag: Lad os følge udviklingen på området om ca 3 måneder for at se, hvilke effekter tiltagene har haft. 

Skoleudviklingssamtale – Rikke og Marie-Claire deltager i samtalen torsdag d. 22/8
Som noget nyt deltager repræsentanter fra skolebestyrelsen. Samtalen tager bl.a. afsæt i et udsendt datagrundlag, men den primære interesse fra forvaltningens side er på, hvordan vi driver skole. Referat rundsendes til skolebestyrelsen efterfølgende. 

7. Høringssvar ift. Tre Falke skolen
Tre Falke skolen er kommunens overbygningsskole og huser også kommunens 10. klasser. Med årene er der blevet færre 10. klasser og flere klasser startende fra 7. årgang. Ønsket er at nedlægge den sidste almenklasse og tilføre en ekstra idrætsklasse, da der er stor efterspørgsel på flere pladser på idrætslinjen. 
Rikke: er ok med at bakke op om forslaget, men man bør overveje at skabe et tilbud for børn i udfordringer i udskolingen. 
Der skal udarbejdes høringssvar inden 25/9. Søren vil gerne skrive udkast. Rikke læser med undervejs. 

8. Kontaktforældrerollen
Hvordan sikres det, at nye forældre på skolen bydes velkommen og får nyttig information fx om sociale arrangementer, afholdelse af fødselsdage, -her får kontaktforældrene en vigtig rolle. Bestyrelsen ønsker at lave en ”to-do liste” for hvad man som kontaktforælder skal huske at informere om. 
Lisbeth skriver udkast, som fx kan indsættes i princippet for kontaktforældrerollen. Modtager sparring af Vibeke undervejs.

9. Skolebestyrelsens årsberetning
redegørelse skal skrives i august måned og indeholde en beskrivelse af, hvad skolestyrelsen har været optaget af og arbejdet på i det forgangne år. Marie Claire er i fuld sving. 

10. Tandklinik på Beringsvej
Ved et tilfælde bliver bestyrelsen gjort bekendt med planer om at bygge en tandlægeklinik på grunden på Beringsvej. Marie Claire spurgte ind til det i forsommeren til skolechefen. Sagen havde ikke været i høring, men skolechefen beder om, at bestyrelsen sender et skriv med bekymringer for processen og ikke mindst konsekvensen af at bebygge grunden. Dette skriv sendes før sommerferien. 
Efterfølgende har Marie Claire og Martin været til møde med skolechef, Børne/unge direktør og dagtilbudschef. Her kom skolens budskab klart ud, men oplevelsen var, at beslutningen var truffet og ikke kunne omgøres. Skolechefen skulle orientere om sagen d.19/8 til kommunalbestyrelsen.  
Da skolebestyrelsen ikke oplevede synderlig lydhørhed, valgte de at sende det tidligere skriv til hele kommunalbestyrelsen, som nu reagerer og ønsker at sætte lup på sagen. 
Skolen får derfor besøg af politikere på mandag, der skal se området på Beringsvej. Martin deltager på rundtur sammen med skolebestyrelsesrepræsentanter. Marie Claire aftaler tidspunkt og melder ud. 

11. Budget 2025 – budgetforbedringskataloget er offentliggjort
Kataloget udgør forvaltningens forslag til besparelser svarende til den sum, man er blevet bedt om at finde, ca 24 mio. 
Undervisningsudvalget har deltaget i skolelaboratorium d.19/8 med skolelederne, som har givet deres vurdering af, hvilke konsekvenser de foreslåede besparelser vil få. 
Der skal skrives et høringssvar på forslaget. Netværket for skolebestyrelser afholder møde på torsdag med konsulent fra Deloitte, som vil fortælle om, hvordan en kommunal økonomi hænger sammen. Alle er velkomne. Der planlægges også med aktivisme i budgetweekenden.